Eugeniusz Furman zrezygnował ze stanowiska dyrektora skierniewickiego szpitala

0
5496

Od jutra (05.09) Małgorzata Majer przejmuje obowiązki dyrektora skierniewickiego szpitala. Ma to związek ze złożoną w ostatnich dniach rezygnacją obecnego dyrektora Eugeniusza Furmana.

Eugeniusz Furman zrezygnował ze stanowiska dyrektora ze względów zdrowotnych. Obecnie w szpitalu trwa najważniejsza i największa od kilkudziesięciu lat inwestycja – budowa centralnego bloku operacyjnego, jednak jak zapowiedział dyrektor inwestycja zakończy się w tym roku.

– Zdrowie odmówiło mi posłuszeństwa i to jedyny powód, dla którego musiałem przerwać pracę zawodową. Natomiast inwestycja toczy się i szpital w Skierniewicach będzie miał w tym roku nowoczesny blok operacyjny – powiedział dyrektor Furman.

Podczas dzisiejszego posiedzenia Zarządu Województwa Łódzkiego wybrano osobę, która będzie pełnić obowiązki dyrektora Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Skierniewicach.

– Małgorzata Majer była dyrektorem szpitala im. Biegańskiego w Łodzi. Jest bardzo doświadczonym dyrektorem i dzięki niej, poprzez rozbudowanie łódzkiego szpitala, mamy w naszym województwie dwie kardiochirurgie. Oprócz tego była również prezesem Stowarzyszenia Menedżerów Opieki Zdrowotnej – mówi wicemarszałek województwa łódzkiego Dariusz Klimczak. – Staraliśmy się na ten czas, do ogłoszenia konkursu, powierzyć tę funkcję osobie, która ma duże doświadczenie w kierowaniu szpitalami wojewódzkimi. Konkurs na stanowisko dyrektora WSZ ogłosimy 1 października 2018 r. – dodaje.

Na jutro zaplanowano spotkanie personelu i kadry medycznej szpitala z nową dyrektor.

- Reklama -