Zamknij

Garnki emaliowane Silesia – postaw na Polską markę

14:56, 02.09.2021 | A.S
Skomentuj
REKLAMA

Nie masz zaufania do emalii? Pamiętasz jeszcze garnki sprzedawane na okolicznym bazarze bez atestu, które już po kilku miesiącach nie nadawały się do użytku?

 

Nie masz zaufania do emalii? Pamiętasz jeszcze garnki sprzedawane na okolicznym bazarze bez atestu, które już po kilku miesiącach nie nadawały się do użytku? Zapomnij o tych złych wspomnieniach i zerknij na łączące w sobie wieloletnią tradycję i nowoczesne właściwości garnki emaliowane z fabryki Silesia Rybnik. To garnki, które nie zawiodą Cię w żadnej sytuacji.

Dlaczego warto wybierać emalię?

Kiedyś garnki emaliowane miały jedną podstawową zaletę – były tanie. To, że powłoka szybko się zdzierała, powodując przedostawanie się do jedzenia szkodliwych składników, nie miało większego znaczenia, aż do czasu, kiedy na rynku pojawiły się garnki ze stali nierdzewnej. Szybko zajęły miejsce numer 1 w kuchniach. Nie zawsze jednak się sprawdzały – nie były idealne np. dla alergików i wchodziły w reakcję z kwaśną żywnością, nadając jej typowo metalicznego posmaku. Silesia Rybnik przywróciła jednak emalii znów dobre imię. Wyselekcjonowane materiały i solidne wykonanie sprawiają, że emaliowane garnki tej marki zachwycają podczas gotowania i zapewniają zdrowe przygotowanie posiłków również dla osób uczulonych na różnego typu alergeny.

Oryginalne wzornictwo i ciekawe formy

Wybierając garnki z pewnością zależy Ci nie tylko na ich funkcjonalności i przydatności. Pozostawione na kuchence powinny wpisać się też w elegancki design kuchni, a idealnie jest, jeśli estetycznie wykonany garnek możesz postawić na stole, serwując chłodnik, danie jednogarnkowe czy zupę grzybową. Silesię Rybnik zdecydowanie z dumą zaprezentujesz na Twoim stole. Zarówno jeśli wybierzesz ciekawe i kolorowe kwiatowe wzory, jak i zdecydujesz się na jednolite, ale zaprojektowane w nowoczesnym trendzie garnki z kolekcji Izydor, czy Balbina zobacz je na Amart.pl.

Garnki emaliowane – uniwersalność pod każdym względem

Emalia jest niezwykle wdzięcznym materiałem do wykończenia garnków. Nie wchodzi w reakcję z produktami, jest higieniczna i łatwa w czyszczeniu, a ponadto stanowi skuteczną barierę przed przedostawaniem się niebezpiecznych związków czy alergenów do jedzenia. Możesz w tych garnkach gotować również kwaśne potrawy oraz przechowywać posiłki w lodówce. Emalia bowiem skutecznie eliminuje rozmnażanie się wirusów i niebezpiecznych bakterii.

(A.S)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%